STINGER RADARDETECTIE

Prettig zijn ze niet, die enveloppen van de RDW. Maar ja, het is verboden om te hard te rijden. Het gebruik van radardetectors om deze boetes te voorkomen is eveneens niet toegestaan. Het zal u niet verbazen dat het ook verboden is om radardetectors te fabriceren en te verkopen. En inbouwen in een auto mag dus ook niet.

Bovenstaande klopt allemaal. En toch biedt Circuit Romeijn u dit waardevolle hulpmiddel aan.

In Stinger hebben wij een leidende partner op het gebied van legale radardetectiesystemen. Uit vroeger tijden stond het bedrijf bekend om zijn radar detectors, maar toen deze apparatuur in 2004 verboden werd is Stinger overgestapt op een computersysteem dat dezelfde functie vervult. Vanuit de overheid is zelfs bevestigd dat het systeem legaal is.

Het doel heiligt de middelen

Bovenstaande uitspraak komt regelmatig terug bij vraagstukken met een moreel dilemma. De regels worden niet overtreden met de aanschaf en het gebruik van een Stinger, maar het gebruik ervan stimuleert wel snelheidsovertredingen.

Bij Circuit Romeijn zijn we stiekem ook wel fan van het gaspedaal, maar wij vinden wel dat eenieder zelf verantwoordelijk is voor zijn of haar rijgedrag. Wij kunnen ons dan ook goed vinden in het statement dat Stinger hier zelf over inneemt.

WAAR STAAT STINGER VOOR?

Stinger is voor een grote mate van vrijheid en voor eigen verantwoordelijkheid. Stinger bedoelt zijn producten om de gebruiker meer rijplezier en rijveiligheid te bieden, vooral door de bestuurder beter in staat te stellen om op het 
verkeer te letten in plaats van op randzaken.

Het is Stinger een doorn in het oog dat de grote meerderheid van bekeuringen wordt uitgeschreven voor bekeuringen van minder dan 10 km/u te hard, veelal door geautomatiseerde systemen, zonder dat er naar de omstandigheden wordt gekeken. Volgens Stinger, en volgens veel verkeersexperts, komt deze wijze van beboeten de verkeersveiligheid zeker niet ten goede.

De Stinger apparatuur is echter geenszins bedoeld om snelheidslimieten aan de spreekwoordelijke laars te kunnen 
lappen. Stinger verzoekt al zijn gebruikers daarom ook om vooral veilig en verantwoord te rijden. Automobilisten, met of zonder Stinger aan boord, die dat niet doen, zullen vroeg of laat tegen de lamp lopen en verdienen dan een stevige straf.

Extreem weggedrag wordt uiteindelijk altijd waargenomen, bijvoorbeeld door de onopvallende surveillance wagens van de politie. Daar helpt geen Stinger tegen.

VRAAG EEN OFFERTE AAN